Organisatieopstelling


Familieopstelling

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie laat je energie stromen, het zorgt ervoor dat de organen beter gaan functioneren. De energie stroomt vanuit de kosmos door je lijf en gaat via je voeten de aarde in en weer terug. Er is dus een continue stroom energie door de energiebanen. Op je voeten eindigen de energiebanen als drukpunten. Door hier een bepaalde druk op uit te oefenen zorg ik er voor dat de eventuele blokkades worden opgeheven, met als resultaat dat de organen beter zullen functioneren. Als er een punt pijnlijk is betekend dit dat er een blokkade in de energiebaan zit. Na een aantal behandelingen worden ook deze punten minder pijnlijk.

Waarom een voetreflex behandeling?

De behandeling is, ondanks eventuele pijnlijke plekken, zeer ontspannend. En is toepasbaar voor heel veel, zeer uiteenlopende klachten, hieronder een klein aantal:
Migraine
Burn out
Paniekaanvallen
Overspannen
Slapeloosheid
Rugklachten
Weinig energie ervaren
Vage klachten die je leven beïnvloeden en waar je geen grip op hebt.

Wat doet de voetreflex therapie?

Tijdens de behandeling “vertellen” de voeten veel van wat er aan de hand is en mijn taak is om dit te vertalen naar oplossingen. Hierbij kan je ook denken aan de bekende uitspraken zoals: pisnijdig zijn. Dit heeft te maken met het gebied van de blaas: boosheid.
Dus de onderliggende emoties laten zich zien en geven verstoringen en blokkades aan.
Als therapeut met meer dan 15 jaar ervaring heb ik geleerd om op een andere manier naar de klacht te kijken en te luisteren naar de cliënt omdat veel klachten gerelateerd kunnen worden naar de drukpunten en de energiebanen. Tevens heb ik in deze 15 jaar ook gemerkt dat ik intuïtiever ben geworden en dit ook mag uitdragen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij een eerste bezoek wordt er een anamnese afgenomen.
Na iedere behandeling wordt deze vastgelegd op een plattegrond van de voet waarop alle drukpunten staan aangegeven. Per behandeling wordt er door middel van kleur aangegeven waar de gevoelige punten waren zodat er na een aantal behandelingen inzicht ontstaat van de voortgang van de therapie.
Tevens wordt er bij de eerste afspraak een behandelplan opgesteld.

In mijn praktijkruimte staat een comfortabele stoel waarin de cliënt makkelijk zit en waar eerst de voeten en de onderbenen licht worden gemasseerd waarna de linkervoet wordt ingepakt zodat deze lekker warm blijft. De rechtervoet wordt eerst gedaan waarbij begonnen wordt bij de zool en dan de binnen- buiten- en bovenkant van de voet wordt behandeld.
Daarna is de linkervoet aan de beurt. Wanneer beide voeten zijn gedaan wordt er nog een korte massage gegeven om het heerlijk ontspannen af te sluiten.
Er wordt gewerkt met olie, advies is om een ruimzittende broek te dragen.

En verder?

Ik ben aangesloten bij de BER: Bond van Europese Reflexologen, een aantal zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling.
Tijdens de uitvoering van de therapie maak ik ook gebruik van Reiki, als ondersteuning en soms nodig als extra energieboost.
Na de eerste behandeling ontvang je van mij ook een overzicht waarop vermeld staat wat er de volgende dagen kan gebeuren met je lijf, zoals bijvoorbeeld meer transpireren(kan ook anders ruiken), meer plassen(ook de urine kan sterker kleuren en ruiken). Dit is allemaal goed, dan gebeurt er ook echt wat in je lijf.
Verder adviseer ik ook om de dag van de behandeling en de volgende dag veel water te drinken. Dit is om de afvalstoffen, die los komen bij de drukpunten, ook goed uit je lichaam te spoelen.